Appen
Enheter & Ronder
Direktrapportera en avvikelse
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att direktrapportera en avvikelse tryck på Enhet/Rond, välj arbetsställe/avdelning samt enhet/rond och tryck sedan på Ny avvikelse.

Att skapa och rapportera avvikelsen

Nedan beskrivs de olika delarna som kan fyllas i när avvikelsen skapas. Det är endast rubriken som är obligatorisk. Det går givetvis bra att öppna upp avvikelsen i efterhand och fylla på med mer information. Vissa saker lämpar sig t ex kanske inte att fylla i direkt utan först när avvikelsen är redo att markeras som åtgärdad.

Rubrik
Ange en kort men informativ rubrik som beskriver avvikelsen.

Beskrivning
Om du vill beskriva avvikelsen mer i detalj kan du göra det här. Beskrivningen kommer förhandsvisas i Avvikelsevyn i adminpanelen när du för muspekaren över en avvikelse. Beskrivningstexten kommer dessutom med i sin helhet vid export till Excel.

Kategori
Välj den kategori som avvikelsen hör till.

Mätarställning (endast för enheter)
Fyll i enhetens aktuella mätarställning.

Datum
Datum och tid när avvikelsen inträffade. Som standard tas den aktuella tidpunkten men du kan själv ändra datum och tid bakåt i tiden.

Arbetstid
Här ges valet att lägga till arbetstid för användare. Du kan lägga till fler än en användare.Stilleståndstid (endast för enheter)
Ange eventuellt stillestånd eller nertid här i timmar.

Fyll på
Här kan du fylla på olika vätskor.

Lägg till artikel
Vill du lägga till en artikel från artikeldatabasen här, t ex en reservdel.

Kommentar
I kommentarsfältet på en avvikelse går det att tagga personer och grupper. Detta gör du genom att skriva @-tecken följt av namn på en användare eller grupp. Alla man väljer att tagga kommer få en push-notifikation om de är inloggade i appen. I adminpanelen kommer Notiscentret att lysa rött för att indikera att man mottagit en ny notis. Taggning möjliggör smidig kommunikation mellan användare i systemet.

Ta bildEn bild säger ofta mer än 1000 ord sägs det. Gör man detta från appen ges valet att lägga till bilder som redan finns i telefonens bibliotek alternativt möjligheten att ta nya.

Åtgärda senast
Det går att sätta ett Åtgärda senast-datum på varje avvikelse. Detta är ett datum som avvikelsen ska vara åtgärdad innan. Om åtgärda senast-datumet passerats kommer avvikelsen hamna under fliken Försenade i avvikelsevyn i adminpanelen.

Ansvarig (endast managers & adminstratörer)
Lägg till en ansvarig användare eller grupp. Den som blir ansvarig får en notis om detta antingen i appen eller i adminpanelen. Avvikelsen hamnar också i användarens Mina ärenden-lista.

Status

• Åtgärdad - grön symbol.

• Avvikelse - gul symbol.

• Allvarligt fel - röd symbol.

När du är klar trycker du på Spara, avvikelsen är nu rapporterad!