Skapa användare
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skapa en ny användare genom att klicka på Användare i vänstermenyn och klicka sedan på knappen Ny användare uppe till höger. I formuläret väljer du först vilken typ av användare du vill skapa. Det finns fem* olika användartyper att välja bland:

• Användare – den vanligaste användartypen. Den här användaren kan inte logga in i adminpanelen utan kan endast logga in i appen.

• Incidentanvändare – kan endast logga in i appen och kommer bara åt knappen "Incident" på startsidan. Denna användare kan endast rapportera in nya incidenter. *Denna användartyp är endast tillgänglig om modulen för Incidenthantering är aktiverad på kontot.

• Manager – den här användaren kan logga in både i appen och adminpanelen. En administratör bestämmer vilka arbetsställen/avdelningar en manager ska ha tillgång till. En manager kommer inte åt Kategorier, Vätsketyper och Företagsinställningar i vänstermenyn.

• Administratör – den här användaren har fullständiga behörigheter, och kan logga in både i appen och adminpanelen.

• Observatör – en observatör kan endast logga in i adminpanelen. Observatörer kan inte rapportera in eller redigera något i systemet.

• Delade användare - vill man lägga in en användare som redan har ett konto i CheckProof så kan man klicka på fliken "Lägg till befintlig"

Efter att du har valt användartyp fyller du i resten av formuläret.

När du har skapat en av följande användartyp; administratör, manager eller observatör kommer ett mail att skickas från CheckProof till den e-postadress som tilldelats det nya kontot. I e-postmeddelandet välkomnas man till CheckProof och det finns en länk till adminpanelen tillsammans med inloggningsuppgifter.

Behörigheter
När du skapar en ny användare kan du tilldela behörigheter till olika arbetsställen och avdelningar. Genom att ange unika behörigheter kan du begränsa användarnas åtkomst till vissa arbetsställen/avdelningar. Du kan ställa in behörigheter på två olika sätt - antingen genom att redigera en användare eller genom att redigera ett arbetsställe/avdelning.

En manager kan endast tilldela behörigheter till de arbetsställen/avdelningar den själv har tillgång till.