Service

Här går vi igenom hur du lägger upp en service på en enhet.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Under fliken Service lägger du in service som ska utföras på enheten. För att lägga till en ny service går du in på en enhet, klickar på Redigera-knappen och går till fliken Service. Klicka nu på Lägg till, ange ett namn, om intervallet ska vara baserat på en mätarställning eller tidsåtgång och om det ska utföras en gång eller upprepade gånger. Sätt ett startvärde som servicen ska starta från. Du kan välja att få upp till två påminnelser via e-post.

För att ett serviceintervall ska fungera måste en mätarställning hela tiden hållas uppdaterad. Detta kan göras på olika sätt, t.ex. genom att hela tiden hålla värdet uppdaterat genom en daglig tillsynskontroll med hjälp av kontrollfrågan Mätarställning.

Exempel
I exemplet nedan har vi lagt till en återkommande service som ska göras var 1000:e timme. Vi har också ställt in så systemet ska skicka ut påminnelser via e-post, det första 100 h innan och det andra 30 h innan.