Positioner

Hur du skapar och använder positioner.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Positioner är till för att specificera vart på en enhet/rond en avvikelse har inträffat. När du lagt in positioner på en enhet/rond så blir dessa valbara när en användare rapporterar in avvikelser. Så istället för att behöva skriva vart avvikelsen inträffade kan de välja en position.

Du börjar med att skapa en positionsgrupp, till denna grupp lägger du sedan till positioner och du kan ha upp till tre nivåer av positioner. I dessa nivåer kan du också koppla dokument, kategorier, URL, och artiklar. Denna information visas när positionen är kopplad till en avvikelse.

Till skillnad mot kategorier så är positioner unikt för enheten/ronden.

Fritext
Kryssar du i Fritext-rutan när du skapar en positionsgrupp kan användaren själv skapa en ny position då den rapporterar en avvikelse och behöver inte välja en position från listan.

Visa i avvikelserubrik
Kryssar du i Visa i avvikelserubrik-rutan kommer positionen visas i avvikelserubriken. Detta för att tydliggöra vart avvikelsen inträffat. Du kan endast tillåta en positionsgrupps positioner att visas i avvikelserubriker per enhet/rond.