Skapa ny enhet eller rond
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du skapar enkelt en ny enhet eller rond genom att klicka på Enheter eller Ronder i vänstermenyn. Klicka därefter på Skapa ny-knappen uppe till höger.

Fyll i de obligatoriska fälten och om enheten eller ronden ska ha en checklista kopplad till sig ställer du även in det här.

Enhetens/rondens mall:

När man skapar en enhet/rond så finns det flera olika fält som man behöver fylla i för att kunna filtrera och få fram den informationen man vill ha:

Enhet

• Statistikinfo - här kan man välja mellan tankning eller bränsleförbrukning

• Adblue - möjlighet att bocka i om enheten använder sig av Adblue tankning eller inte

• ID - här anger du ett ID nummer för enhet så det blir lättare att identifiera

• Märke - används för att skriva in märket på enheten t.ex. Volvo eller CAT

• Modell - här skriver man in vad för modell det är på enheten t.ex. 994 eller L180H

• Arbetsställe - används för att placera enheten under en viss plats eller område.

Inuti arbetsställe kan man även dela in olika avdelningar för mer filtrering och struktur.

• Typ - här kan man lägga in olika typer för mer kategorisering, det kan t.ex. vara en typ som är hjullastare, grävmaskin eller dumper.
    Beroende på vad för bransch man är inom så kan man sätta ut dessa typer utifrån behov.

Rond

• ID - här anger du ett ID nummer för rond så det blir lättare att identifiera

• Namn - här anger du det namn du vill ha för ronden

• Arbetsställe - används för att placera ronden under en viss plats eller område.

Inuti arbetsställe kan man även dela in olika avdelningar för mer filtrering och struktur.

• Typ - här kan man lägga in olika typer för mer kategorisering. Exempel för detta skulle t.ex. kunna vara brandskyddsronder.

Välj checklista
Under denna ruta så väljer man vilken checklista man vill koppla mot enheten/ronden.
Detta för att kunna koppla den till olika kontroller som man vill ska göras på enheten/ronden. (max 10 kontroller kan skapas som standard på en checklista)

Status

Aktiv eller ej aktiv är de två möjligheter som finns här.
Aktiv innebär att enheten/ronden används och då är det kontroller som ska utföras och göras.
Ej aktiv innebär att man kan t.ex. ha pausat enheten/ronden under en vinterperiod eller om den inte är i bruk.

Valbara kategorier

Här kan man dela in sin enhet eller rond i olika kategorier som man vill placera dem under. T.ex. Arbetsmiljö, Brandsäkerhet och Hälsa & Säkerhet.

När väl enheten eller ronden är skapad kan du ställa in ytterligare saker som t ex positioner, ladda upp dokument m.m. Dessa avsnitt finns som separata artiklar här under Enheter och Ronder-kapitlet.