Incidenter
Rapportera in en incident
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det går att rapportera in en incident på tre olika sätt:

• Som administratör eller manager i Adminpanelen.

• Via en snabblänk.

• Via appen. Se separat artikel hur du rapporterar in en incident genom appen.

Mallar

När det kommer till incidenthantering så kan man även lägga upp egna mallar för sina incidenter. Här kommer några fält och alternativ som är bra att ha:

• Kategorier - här kan man välja olika kategorier beroende på vilka man lagt in under företagsinställningar t.ex. Arbetsmiljö eller hälsa & säkerhet

• Arbetsställe & Avdelning - här väljer du vilka arbetsställen du vill att mallen ska kunna användas på

• Inaktivera mall - här kan du inaktivera mallen utan att behöva ta bort den

• Tillåt anonym rapportering - denna går att aktivera om man vill att användare ska kunna rapportera anonymt

• Kräv incidentansvarig för att flytta incident till nästa steg - denna funktion är bra om man vill säkerhetsställa att någon tar på sig ansvar för ärendet.

Inuti mallen:

• Anmälan - här är första steget för en som rapporterar incident att skriva in rubrik och händelsedatum, det finns även möjlighet att redigera i mallen fler fält som man vill ha inkluderat

• Komplettera - här kan en ansvarig komplettera ärendet

• Risk & Utredning - inuti detta steg så kan man placera en riskbedömning med olika komponenter

• Åtgärda - under detta steg så ser man till att åtgärda incidenten. Här kan du också registrera en helt ny avvikelse eller länka en tidigare skapad.

• Uppföljning - detta steg är för att återkoppla till den som rapporterade ärendet och även de inblandade.

Adminpanelen
Klicka på Incidenter i vänstermenyn och därefter klickar du på Rapportera ny uppe till höger. Välj mall, arbetsställe och kategori, klicka sedan på Starta. Fyll sedan i incidenten och skicka in den genom att klicka på Rapportera.

Snabblänk
Det går även att rapportera in incidenter genom en snabblänk. En snabblänk kan t.ex. läggas upp på ditt företags intranät för enkel åtkomst för företagets användare. Varje mall har sin unika länkadress, du hittar den genom att klicka på Mallar i vänstermenyn, håller muspekaren över en enskild mall och klickar på Inställningar. Kopiera länken och använd på valfri plats.

När du använder länken går den till en specifik mall och du är alltid anonym när du rapporterar in en incident genom snabblänken.

Vill du erbjuda snabblänkar till flera olika mallar måste du kopiera och dela ut separata länkar till dessa.