Enheter & Ronder
Importera enheter/ronder från Excel

Här går vi igenom hur du kan importera enheter och ronder från en Excel-fil.

Marcus Edlund avatar
Skrivet av Marcus Edlund
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med hjälp av en excel-import kan du snabbt och smidigt få dina enheter/ronder importerade och behöver inte manuellt lägga in var för sig. Du kan importera upp till 1000 st åt gången.

Börja med att gå till Enheter eller Ronder i vänstermenyn, klicka på Importera-knappen uppe till höger och välj sedan "Ladda ner exempel-fil".

Vi kommer utgå från enhets-importen då den innehåller alla kolumner som ronder har, men även några till. Öppna filen och den ser ut som bilden längst ner på denna sida. Kom ihåg att det är viktigt att inte röra något på rad 1 och några av kolumnerna kräver att man skriver på engelska, se alternativ nedan inom parentes.

• ID - Ange enhetens ID-nummer.

• Märke - Ange enhetens märke.

• Modell - Ange enhetens modell.

• Arbetsställe - Ange vilket arbetsställe enheten ska vara knuten mot.

• Avdelning - Ange vilken avdelning enheten ska vara knuten mot, valfritt.

• Typ av enhet - Fordon eller övrigt. (vehicle eller other)

• Fueling - Registrera tankningar, ja eller nej. (yes eller no)

• Reports average fuel - Bränsleförbrukning, ja eller nej. (yes eller no)

• Mätarställning - Ange typ av mätarställning; ingen, km. timmar eller övrigt. (none, distance, time eller other)

• Suffix - Suffix på mätarställning, anges endast om du valt övrigt på mätarställning. T.ex. ton, kWh eller m. (ton, kWh eller m)

• AdBlue - Registrera påfyllning av AdBlue, ja eller nej. (yes eller no)

• Checklist - Ange ID-numret på checklistan. Går du till Checklistor i vänstermenyn framgår det till vänster om checklistans namn. Lämna tom om du inte vill koppla någon checklista.

• In use - Om enheten är i drift eller inte. (yes eller no)

• Typ - Ange typ av enhet. Kom ihåg att typen måste redan vara inlagd i admingränssnittet. (Redigera en enhet, välj redigera mall nere till vänster och sedan högst upp till höger har du typer).

• Responsible user/group för deviations/checks. - Här lägger du till ansvariga för avvikelser och kontroller. Det är ID-numet som ska anges och inte namnet på personen/gruppen. På grupper finner du ID-numret utskriven, medan på en användare behöver du klicka dig in på den och kika i url:en. Där är det siffrorna efter users/ som du ska skriva in i excelen. Exempel: https://admin.checkproof.com/users/18580.

Nu är det dags att ladda upp filen. På samma ställe där du laddade ner excempel-filen laddar du istället upp din fil. Kom ihåg att bocka i "Kör import i test-läget" och ev. "Skapa upp arbetsställen/avdelningar" ifall de inte existerar i systemet i dagsläget.

Kör nu importen och efter några sekunder får du upp ev. fel annars står det hur många enheter som kommer skapas och ev. arbetsställen/avdelningar som skapas.