RFID
Isac Grattan Degerman avatar
Skrivet av Isac Grattan Degerman
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med CheckProofs RFID-funktion kan du:

• Kom enkelt åt varje enhet och få snabbt den uppdaterade information du behöver.

• Se till att rätt person har varit på plats och utfört en korrekt kontroll

• Logga exakt vad som har gjorts när, var och av vem

Med RFID-funktionen i CheckProof minimerar du risken för genvägar - oavsett anledning. Uppgiften kan helt enkelt inte markeras som slutförd i appen utan att personen har varit på plats. Det är också en trygghet att kunna gå tillbaka och visa en kund eller kollega exakt vad som har gjorts.

Det första steget när vi har slagit på denna funktion åt er är att gå in på appen. Därifrån dyker en ny funktion upp via hamburgarmenyn uppe i högra hörnet. "Konfigurera RFID". Här väljer du vilken enhet du vill att RFIDt ska vara kopplat till, du klickar i enheten, därefter trycker du på skanna och för fram RFID brickan mot telefonen.

Därefter får du alternativen om du vill välja mellan att koppla till en kontrollfråga eller position/kategori. Om du exempelvis väljer kontrollfråga, då kommer alla checklistor kopplade till enheten dyka upp. Här väljer du kontrollfrågan du vill ska vara kopplad till RFID taggen, vilket gör att du alltid måste skanna brickan innan kontrollfrågan utförs. När du väl har kopplat taggen till kontrollfrågan kan du sen också "Koppla om" när du går in på den igen, vilket gör att du kan byta tagg om den nuvarande t.ex skulle gå sönder.

När denna check utförs så kommer kontrollfrågorna du har kopplat till RFID kräva att du scannar RFID taggen, därav kan inte checken bli klar utan att RFID har scannats.

För att ta bort en RFID tagg går du in på appen, klickar på Enheter & Ronder, väljer enheten/ronden som taggen är kopplad till, och skrollar längst ner, där hittar du "RFID" och kan välja vilken du ska ta bort.